Stäpplilja

Stäppliljan är en fantastisk växt.  Jag fick den av Sven-Olof för ett par år sedan.

Det är urhäftigt att följa dess utveckling. Här är den på väg upp.

Här har den kommit en bit på väg med sina smala blågröna blad. Bara bladen gör att den är värd att samplantera tillsammans med andra perenner. Den sticker verkligen ut!Nu är de långa blomspirorna över 2 meter höga. Blommorna är vitaprikosa och slår ut allteftersom längs med stjälken. Detta gör att man kan njuta länge av blomningen. Framåt augusti vissnar den, otroligt nog, ner helt. Första gången trodde jag att den hade dött. Förra året tog jag frön av den. Dessa sådde jag direkt och satte på en undangömd plats i trädgården under en fiberväv.
När jag i mitten av maj lyfte på täckelsen fick jag en glad överraskning.

12 långa smala blad hade kommit upp. Nu ser de ut som om de är på väg att vissna ner för året. Kanske finns de till försäljning nästa år. Det beror på hur fort utvecklingen går.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar