Jag älskar stenar!

Här ska ännu en sten komma på plats. Skogskärran är helt suverän i dessa lägen. Man kan  vända och vrida på stenen och få den i exakt den position och vinkel man har tänkt sig.

Ni har säkert redan förstått att jag älskar stenar. Stenar i alla former! Stenar är suveräna att ha i vår tuffa zon. De lagrar värme. Sätt lite känsligare växter bredvid dem och ni har betydligt bättre förutsättningar att få dem att överleva och dessutom trivas.

Här har båda de stora stenarna kommit på plats. Granne Nils fick upp dem när han grävde ner en vattenledning. När han skulle fylla igen diket gick jag och bevakade dem, så de inte blev begravda igen. Jag såg deras framtid direkt. 🙂
Det lilla gröna till höger är en bit av den stora bambun, som jag slaktade i våras. Bambu ska man helst sätta på våren, så att de hinner etablera sig ordentligt innan vintern. Denna kommer jag att täcka med frigilit runt om, för säkerhets skull. Sven har lärt mig att på känsligare växter är viktigast att skydda rötterna den första vintern.
Denna bergbambun “Simba” beräknas klara zon 3. Den har växt och frodats hos mig i många år, så jag har goda förhoppningar att den ska trivas på sin nya plats, bredvid den “varma och goa” stenen.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar