Gräver fortfarande!

Än får inte vintern komma. Jag har inte planterat färdigt än. Landet vid den stora stenen börjar bli färdigt nu, men jag har fler ställen kvar. Växten till höger har jag fyndat på Plantagen (Kunde inte låta bli att köpa den! Den hade kostat 799 kr. 70 % på den. Det blir inte mycket pengar.) Enligt etiketten ska den vara en ny järnek med blå barr.
Ilex X maximowic “Kanahirae”. För mig är det helt obegripligt. För mig är det en slags blågran. Eller? Vad tror ni?
I mitten har jag planterat en klotek, Quercus palustris “Green Dwarf”. Den köpte jag i Fagerhult för två veckor sedan. Då hade jag den stora förmånen att få handla för halva priset på alla slags växter. Blir man sjuk eller? Jag hade kunnat handla hur mycket som helst. De hade mycket roligt kvar.

Dvärgtrådcypressen, Chamaecyparis P. “Baby Blue”, köpte jag också. De hade en modell “very big” också, supersnygg, men den var förstås mycket dyrare, så det fick bli tålamod istället.Till vänster växer min brokbladiga bergenia. Den är fantastisk fin. Den hittade jag i en märklig plantskola på sommarresan förra året. Den klarade förra vintern utan någon täckning alls.

Den här skönheten heter, Abies koreana “Kohout´s Icebraker”.
Som ni märker är jag väldigt svag för vintergrönt, men för mig är de sååå viktiga. De bildar stommen i mina rabatter. Utan dem säger mig inte trädgården något under den ofta mörka och dystra tiden. Kommer det snö bildar de vackra stilleben.

Det här stora och fina gräset, Miscanthus sinensis “Cabaret”, vågar jag inte plantera så här sent. Gräs och magnolior ska man helst plantera tidigt på säsongen, så att de hinner etablera sig ordentligt. Istället har jag grävt ner den i jorden inne i växthuset. Under vintern kommer jag att ha dörren öppen för att jämna ut värmen.


Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar