Det är nu du ska titta på din trädgård!

Det är nu som din trädgård ska stå pall för en kritisk (positiv så klart och kanske negativ) granskning. Säger den dig något även sen höst och vinter, speciellt när det är barmark, eller är den bara platt och allmänt trist?!
Jag var ute och tog lite kort när vi hade fått ett litet snötäcke och är på det stora nöjd med min trädgård även denna tid.
Träd och buskar är viktiga skulptörer nu. Vintergrönt är ett måste! Olika träsnickerier  och vattenblänk är aldrig fel. Jag klipper heller aldrig ner några perenner på hösten. Dels för att många är vackra i sitt förfall och dels för att det kan skada dem. Upphöjda rabatter strukturerar upp trädgården. Sten, speciellt stora, är alltid rätt!!! Lämna kvar olika stöd och pynt även denna tid.

Bokhäcken är alltid vacker , men kanske särskilt vacker denna tid med sina bruna löv.

Visst är det vackert även denna tid?!

Längst fram är den lilla mur som avskärmar uteplatsen från detta håll. Tujan fanns här när vi flyttade hit, men inte på sin ursprungliga plats förstås. 🙂 Jag funderar på om det är en speciell sort?! Den är väldigt tät, ganska smal och växer långsamt. Till vänster och höger är de gamla äppelträden.

Trolldammen!

Jag älskar min önskebrunn oavsett årstid. Den är värd all tid som det tog att göra den! Även tujan (till vänster) som jag formklippte förra vintern är jag supernöjd med.
Den säger alltid något!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det är nu du ska titta på din trädgård!

  1. Hej!
    Roligt att hitta din blogg! Fick tipset av Inga-Lill i Stråkeved. Vilken underbar trädgård du har, det ska bli roligt att följa bloggen. Själv bor jag i Hillerstorp, så jag finns inte så långt borta.
    Ha det gott!
    Christina

Lämna ett svar