Det växer!

Så här ser det ut i min ”barnkammare” just nu. Det är här jag ställer krukorna när de är sådda. Ettåringarna/sommarblommorna får stå i de små växthusen tills de gror.
Perennerna brukar jag sätta ut direkt i växthuset så de får frysa, men i år satte jag även perennerna här, för att se om jag får ett ännu bättre resultat på dem. Några stycken har faktiskt grott. En spännande är Parasollstånds ”Syneilesis palmata”. Det är en skuggväxt och ska bli 120 cm hög.

Bladen liknar verkligen palmblad.

Blomman ska vara oansenlig, men här tycker jag den ser fin ut. Ska bli spännande att följa. Förhoppningsvis finns den till försäljning till sensommaren.

En annan är Albuka ”Albuca humilis”. Den ska inte bli alls så pampig.

Hmmm!! Vi får se….vad jag tycker!

Något som är häftigt att så är träd.
I år har jag sått Korstörne  ”Gleditsia triacanthos”. Fröna skulle ruggas, läggas i blöt, så de svällde upp och sedan sås. De kom upp på bara några dagar. Fantastiskt!!

Ska bli spännande att följa dem. Tyvärr är de inte så härdiga zon 1-2 bara, men värt ett försök på en bra plats. Jag upplever att de träd och buskar man sår själv har större chans att etablera sig. Återstår att se om det gäller dessa också.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s