Man lär så länge man lever!

I höstas gjorde jag ett stort misstag när alla växter skulle in i uterummet. Hösten var väldigt regnig och frosten var ju väldigt sen, så när alla krukor skulle in, någon gång i oktober, var de genomblöta. I oktober brukar vi stänga uterummet för vintern och slå av värmen helt, så gjorde vi även denna höst! Detta resulterade i att krukorna aldrig hann torka upp, som de normalt gör när man tar in dem i början på september, så  hela uterummet dröp av väta och det såg ut som varenda växt var på god väg att ruttna. Tur att våra skjutpartier består av plast och inte trä. Inte nog med det, utan bladlössen fullkomligt älskade vätan och exploderade i antal. Ett tag kunde jag inte ens gå ut där och se eländet!!!
Jag är alltså väldigt glad över att nästan allt klarade sig trots allt. Nu är jag nästan färdig med all omplantering i uterummet. Det tar sin lilla tid. Alla krukor ska diskas och varenda liten planta ska ha ny fin jord.
Mina fuchsior består denna tiden nästan bara av kala grenar och vissna löv.

När jag är färdig med dem ser de ännu värre ut. Jag klipper dem ganska hårt och de nya blad som ev har börjat komma tar jag bort för att bli av med ev ohyra efter vintern.

Som synes behandlar jag pelargonerna likadant.
Den översta är en “Horizon Star” och den understa är “Stina”.Detta är mitt fikon. Det gör jag inget med mer än att det får ny jord. Det är andra året som det övervintrar hos mig . Det börjar bli ganska stort nu. Förra året fick det ett fikon, men det lyckades jag slå bort i flytten in, så jag hoppas att det bär frukt även i år. Skulle vara häftigt att kunna äta sina egna färska fikon.
Visst ser det häftigt ut?!
Eländet bakom är Alexandras boxningssäck!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar