Nytt växthus!

Något väldigt roligt är på G! Jag ska få ett nytt växthus.
Det nuvarande plastväxthuset har jag använt som jobbarväxthus, med jordgolv och glasväxthuset har varit finväxthus, med golv av ölandssten.
Växthuset av kanalplast köpte jag begagnat för ganska många år sedan och det börjar bli väldigt dåligt. På glasväxthuset fattas det numera ett antal glas, så något var tvunget att göras och det blev den roligaste lösningen. I alla fall för mig.
För Anders gäller det att använda hjärncellerna ordentligt. Det kommer nog att brinna rejält i huvudet på honom, för jag kommer inte att välja den enklaste modellen, så klart!! 🙂

I stället för två ska det bli ett stort! Det ska ligga på samma plats och bli 7 x 4 m.

Det är tänkt att bli en riktig prydnad i trädgården. Det ska byggas i trä och ha en uppmurad sockel av tegelsten eller putsad mursten. Jag har svårt att bestämma mig för vilket. Sockeln ska bli ca 50 cm hög och invändigt ska det göras ytterligare en likadan runtom och den ska användas som odlingsbänk. Jag ska ha en liten utbyggnad för ingången med dubbeldörrar. (Jag älskar dubbeldörrar!) Taket ska gå upp som i en liten spets över ingången och uppe på taknocken ska jag ha snickarglädje. Det allra svåraste är att bestämma sig för i vilket material det ska byggas i. Ska det vara i vanligt trä och målas rött eller i bruntryck? Det vanliga tryckimpregnerat i grönt vill jag absolut inte ha. Nackdelen med vanligt trä är att det inte håller så länge, så det lutar nog åt bruntryck. (samma som solfjädern och duschen)
Det ska även dras in el och vatten, vilket kommer att underlätta arbetet enormt.
Någon form av golv ska jag ha också ha.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

5 svar på Nytt växthus!

 1. frida skriver:

  nemen ååå!! vad skoj! det låter som att vi har ganska lika tankar kring våra drömväxthus!! ska bli kul att följa!!

 2. Lena Andersson skriver:

  Ojojoj, nu får Anders jobba igen😊 det kommer bli supersnyggt😊ett orangeri…
  Lycko dig…😃
  Kram Lena

 3. Carola Karlsson skriver:

  Ojojojoj, nu får min käre make det svårt i sommar!!! Har pratat om ett växthus i ett antal år, och nu har vi ett vi kan titta på!!!! Det låter precis som ett sånt som jag vill ha! Hur ska jag lura ut honom till er utan att han anar något??

Lämna ett svar