Hot är bra!

Ibland blir man bara så trött på vissa växter. De bara står där och man tycker att det ingenting händer. Min nysrot, Veratrum album, har stått på samma plats i kanske 5 år och knappt vuxit något. Den tycker inte om att flytta runt, eftersom den har en tjock pålrot. Jag tycker att det är fantastiskt att jag har kunnat vänta så länge, men nu började tålamodet att tryta och jag sa att nu ska du få flytta till en plats som förhoppningsvis är bättre. Till min stora häpnad såg jag blommor några dagar senare, så visst hjälper hot. 🙂

Jag tycker oftast att bladen är viktigast på en växt och nysrotens blad är annorlunda och väldigt snygga, men nackdelen är att de vissnar ner en bit in på sommaren. Den har iallafall gjort det hittills. Får se hur den uppför sig nu när den äntligen blommar. Återkommer med bilder när blommorna är mer utslagna.

Ytterligare ett underverk har inträffat. Min uppstammade kinesiska blomsterkornell, Cornus cousa, blommor också. Den är inköpt på samma resa som nysroten och är bara härdig till zon 3. Jag började tro att den kan överleva här, men att det tar för stor kraft för att även orka blomma.

Visst är blommorna ursnygga! Jag älskar dem.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar