Jag älskar även….

…..variegerade växter, buskar och träd. Här är en del av dem.

Detta är en underbar akleja, som blommade med vita blommor, för första gången i år.  I år ska jag ta fröer på den. Förhoppningsvis är de sortäkta. Det får framtiden utvisa.

Iris pallida “Argentea Variegata” köpte jag i London för 5 år sen. Den har bara blommat en gång med en lila blomma. Jag var väldigt tveksam till om den skulle klara sig över huvud taget. Nu står den i mitt Peter Korn inspirerade stenparti.

Japansk dvärgpil, Salix integra ‘Hakuro Nishiki’, är ett utsökt litet träd. Tyvärr har den dålig härdighet, zon 3. Min är tyvärr lite stukad.

Variegerad kirskål eller mästerrot, som en del kallar den, peucedanum ostruthioom, älskar jag. Tyvärr vågar jag inte ha den på en annan plats, som här, i en slags kruka. Jag hade hört att den inte skulle vara så aggressiv som sin släkting, så jag satte den i en rabatt. Som tur var jag ute i god tid och fick upp allt innan den hade invaderat hela rabatten. Efter det har jag sett en trädgård i Vaggeryd, som har den överallt i sin häck, så nu vågar jag inte låta den blomma heller.

Asklönn, Acer negundo “Flamingo”, är såååå vackert.

Har ni sett så läcker?! Davidii

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar