En dag kvar!

Tack för besöket, ni som var här idag!!!
Det är alltid lika roligt att vandra runt med trädgårdsintresserade.
Välkomna ni som kommer i morgon!!

I  Göteborgs botaniska trädgård hade de en fantastisk fin katalpa eller trumpetträd, Catalpa bignonioides, som de också kallas.

Min frösådda är så ynklig jämfört med den. Jag har misskött den i kruka i två år, så jag tänkte att jag skulle testa att sätta ut den, trots att den bara är härdig till zon 1- 2. Här vid muren lever den dock ett farligt liv. Den är precis bredvid Zorros sovgrop vid muren, så nu tänker jag gräva upp den igen och övervintra den i uterummet, för att sätta ut den vid det nya växthuset till våren. Hängde ni med? 😉

Blomman är fantastisk! Det kommer jag nog aldrig att få uppleva på min, om den nu överhuvudtaget överlever. Det är det som är så roligt med att man frösår dåligt härdiga växter. Då kan man testa om de överlever, utan att förlora en halv förmögenhet.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar