Ingen katastrof!

Vid en sen och svår nattfrost lärde jag mig att det, för de flesta träd och buskar, inte är någon fara om de fryser tillbaka. Den gången var det min kaukasiska vingnöt och kopparlönn som frös ordentligt. Bernt sa till mig att det inte var någon fara. Tvärtom så kan det vara bra. Jag trodde han skämtade, men det visade sig vara sant. Efter det så fick båda träden en mycket vackrare trädkrona.
I år har jag fått det bekräftat igen.

DSC_1894 Perukbusken, Cotinus coggygria, fick jag klippa tillbaka hårt efter den svåra vårvintern. Jag trodde att nu var det kört för den, eftersom den bara är härdig till zon 3. Men icke! Den exploderade i tillväxt och är finare än någonsin.

DSC_1893Likaså var det för min mörkbladiga fläder, Sambucus nigra “Black Beauty, som också bara är härdig till zon 3. Det fanns inte knappt någon gren kvar efter beskärningen.

DSC_1892Doftschersmin, Philadelphus coronarius, klippte jag ända nere vid marken. Ovan jord var alla grenar helt döda. Nu är den också mycket finare än tidigare. Ändå har den bara stått här i två år. DSC_1895Fraxinus excelsior “Crispa”, har jag inte klippt något på, men även den har haft en bättre tillväxt i år. Så misströsta inte.
Finns det liv så finns det hopp.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar