Tomater!

Tomater som man plockar solvarma från växthuset smakar som godis.

DSC_1919Sorten ”Rosella” är en körsbärstomat, som mognar tidigt och smakar mycket gott. Dessutom är den vacker. (Om nu en tomat kan vara vacker.) DSC_1920Den ska bli ännu lite mörkare innan den är riktigt mogen. DSC_1922 Även ”Tigerella” är en vacker tomat som mognar tidigt och är god.DSC_1923Detta är ”Vishenki”. Det är en cocktailtomat.
Den har precis börjat mogna.
I år tänkte jag att jag skulle ta fröer från mina favoriter. Jag har aldrig gjort det förut, för det verkar lite krabbligt. Man ska skrapa ur fröna och låta dem mögla i en burk. Sedan ska man ta hand om dem och torka dem. Frågan är när man vet att de har möglat lagom?

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s