Den sista vilan?

Nej, det får vi verkligen hoppas att det inte blir, men en massa växter i krukor ska vila över vintern.

DSC_2311 De flesta står i bäddarna inne i det nya växthuset. de flesta står på jorden, men några mer känsliga är nergrävda. Det är alltid vanskligt att övervintra dem i krukor, eftersom all jord fryser i krukan, men jag har inte mycket val. Varje år är det flera hundra krukor som ska övervintras.

DSC_2312 Det allra bästa är förstås att gräva ner dem helt. De som jag gräver upp sent på hösten jordslår jag istället för att plantera i krukor. Förut har jag använt grönsakslanden till det, men nu passar bäddarna perfekt till detta. DSC_2310Nu kan jag istället lägga på löv i dem. De får ligga kvar ända till jag ska så. Det gör att där inte kommer att finnas något ogräs och att maskarna har fått arbeta i fred under alla löven och gjort jorden porös.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s