Passion!

Passionen med att så frön kommer av förmånen att få följa ett pyttelitet frö till en vuxen planta, som dessutom kanske producerar mat. En magisk upplevelse!
Därför gör man detta, år från år och tröttnar aldrig. Varje nytt år är man lika sugen och därav blir det en massa frösorter varje år, vilket kanske inte alltid är positivt.

DSC_2794

DSC_2795

Paprikaplantorna och chilin är riktigt, riktigt fina även i år. Chilin blommar redan! Jag har omskolat dem för andra gången. Det kommer att bli ytterligare en gång, innan de hamnar i odlingsbädden i växthuset.

DSC_2799De andra frösådderna har fått flytta ut till växthuset , men chilin och paprikan får stå här inne hela tiden. Jag har under åren lärt mig att i växthuset varierar temperaturen för mycket. De stannar av i tillväxten, vilket innebär att de behöver jämn värme för att växa bra. “Man lär så länge man lever.”

Ha det bra!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar