Alldeles vanliga växter!

Jag erkänner: Jag stirrar mig ofta blind efter rariteterna och glömmer de alldeles vanliga växterna med vackra blommor. Jag tar dem för givna helt enkelt, men nu ska några av dem få lite extra uppmärksamhet.

DSC_3544Visst är den underbar! En rosa jättevallmo.

DSC_3537En fingerborgsblomma, Digitalis purpurea “Alba“, i renaste vitt.

DSC_3541DSC_3542

Strandiris är en av våra vanligaste trädgårdsväxter. Speciellt den med mörkblå blommor. Tittar man närmre på den så är den alldeles bedårande och bladen är fina att bryta av med.

DSC_3609Blodlönnen mellan vedboden och snickarboden blir extra vacker med hjälp av alldeles vanliga rosenspirea. Vem hade trott det? Inte jag i alla fall. De blev planterade där av misstag, men det är jag glad över idag.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar