Äntligen!

Nu är det nya odlingsåret i gång på riktigt. De första fröerna är redan uppkomna.

DSC_4087 DSC_4088 DSC_4089

Här är det en av mina favoritsommarblommor, ricin, som kämpar sig upp. Den är fantastisk att följa.

DSC_4091

De allra första blommorna är alltid lika efterlängtade och värdefulla. Varje år tycker man att det är ett under att den frusna, bruna och tråkiga marken kan frambringa dessa underverk. Visst är det fantastiskt att den känslan aldrig försvinner oavsett hur gammal man är. När jag nyss var hitflyttad, 21 år,  till Broddarp och upplevde den första våren pratade jag med en gammal dem, Ingrid från Mo, och då uttryckte hon sinstora glädje över de första snödropparna. Jag minns ännu känslan jag då fick:
“Tänk att man vid 80 års ålder fortfarande tycker det är fantastiskt”
Då kändes det inte längre så farligt att bli gammal.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Äntligen!

  1. Cathrin skriver:

    Tänk jag blev lika glad över ett livstecken från dej och din blogg……hoppas på en härlig vår och ett besök hos dej i år igen. Kram och ha det bäst/Cathrin

Lämna ett svar