Fler vårtecken!

Vilka fantastiska dagar vi har haft, men en viss oro känner jag inför nattens många minusgrader och sol på dagen. Med bävan minns jag vårvintern för två år sedan, när så många vintergröna växter strök med. Det vill jag inte uppleva igen.

DSC_4119

Vid denna anblick kan man inte annat än glädjas. Våririsen är nästan overkligt vacker och en skarp kontrast till den murriga bakgrunden.

DSC_4133DSC_4134

Trollhasseln blommar för första gången på sin nya plats. Fantastiskt!

DSC_4114

Uterummet i kaos! Det är ett riktigt vårtecken.

Förra året lovade jag mig själv att jag skulle starta omplanteringen betydligt tidigare än förra årets. Förra året var jag så stressad i och med att våren var så jättetidig. Då höll jag på med allt på en gång, omplantering i uterummet, omskolning av fröplantor och allt arbete ute för att få ordning ute igen.

Jag har hållit ord! All omplantering är i princip färdig. Nu återstår bara städningen och det är inte så bara.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

1 svar på Fler vårtecken!

 1. Annica Lundbäck skriver:

  Hej Susanne!
  Annica Lundbäck heter jag och är redaktionschef på tidningen Allt i Hemmet. Så här är det: vi är på jakt efter en bild på en revsuga, Ajuga reptans, och hittade en så fin här på din blogg:

  https://susannesblommor.wordpress.com/2012/07/13/rodbladiga-vaxter/

  Det är inte så att vi skulle kunna få lov att använda den i Allt i Hemmet? Självklart skriver vi ute Susannes blommor som fotobyline (eller Susanne Smedberg om du hellre vill det). Blir oerhört tacksam för ett snabbt besked! Jag har mejlat dig också, du når mig på annica.lundback@aih.bonnier.se eller på 070-772 02 18.

  Vänliga hälsningar
  Annica Lundbäck
  Allt i Hemmet

Lämna ett svar