Vårrus!

Vilken underbar helg vi har haft! Nu har jag kommit igång ordentligt med all vårstädning i trädgården och det är inte lite vill jag lova, eftersom jag inte klipper ner eller räfsar något på hösten. Istället brukar jag tillföra löv, eftersom maskarna bearbetar den väl och det ger bra mylla.

DSC_4166DSC_4167

Jag klipper inte ner något, eftersom jag vill att trädgården ska säga något även under vinterhalvåret och det gör den med hjälp av t.ex perennernas fröställningar. Det finns även en viss risk för att plantan ska dö, eftersom den då kan ruttna. Detta är en stor risk för t.ex. gräs, eftersom det kan komma in väta i stjälken.
Nackdelen med det är att på våren ser det väldigt skräpigt ut.

DSC_4127DSC_4129

Till mina vårsysslor hör även att beskära buskar. Höstsyrenen har jag kapat helt. Den får börja om från början. Även katsuran har jag kapat en hel del på. Känner man att en buske tar för stor plats ska man inte vara rädd för att beskära den.

DSC_4131

Även sådant här tillhör vårsysslorna. Ja, jag har bestämt mig för att stenen ska upp. De ligger aldrig på plats i kanterna, eftersom hundarna alltid springer här i full speed, och det irriterar mig enormt. Nu är jag trött på att alltid vara där och fixa till.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar