Vackert!

Äntligen har värmen kommit och med den skenar blomningen, hos många växter och buskar, iväg.

DSC_4755

Här är det en rosa bondpion och en okänd näva i skön harmoni.

DSC_4742   DSC_4744

När jag ligger i solstolen och blundar känns det som jag ligger under en palms skugga på en söderhavsö. I verkligheten är det koreansk blomsterkornell, Cornus cousa. Den är härdig till ZON 2-3. Hos mig stormtrivs den i trätrallen. På hösten får den underbara färger i rött.

DSC_4749 DSC_4750

Moyesii-rosen “Nevada” har aldrig varit vackrare är nu. Det känns som ett vitt hav av rosor. Varje blomma är ca 10 cm och doftar ljuvligt. Den är en av de få rosor som klarar skugga riktigt bra. Det är denna ett bevis på, eftersom den står helt i norrläge.

DSC_4752 DSC_4756

Pagoden är nu översållad av svavelgula blommor. När du går förbi omfamnas du av en ljuvlig doft. Det är pimpinellrosen “Aicha” som doftar så ljuvligt. Blommorna är ca 7-8 cm stora.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar