Förflyttning förnöjer!

Jag älskar att flytta växter!
Tidigt på våren börjar jag att planera för hur jag kan plantera om för att hitta den ultimata växtplatsen för just den växten. Den ultimata för både mig och växten. Utseendemässigt och växtmässigt. Ibland blir det flytt direkt, men oftast får jag avvakta tills det blir mer tid över för sånt.

DSC_4973 DSC_4975

Vid stenen utanför växthuset har jag inte varit nöjd med planteringen. Dels fick jag fel underväxt. Den var sådd som koreansk klocka, men visade sig vara prickklocka. Inte alls bra, eftersom den är bra på att sprida ut sig och redan nu börjar den arbeta sig ut i stenmjölet mellan plattorna. Dels har det lyckats nästla sig in en jättevallmo och den vill jag definitivt inte ha där. Har den väl etablerat sig så är den snudd på omöjlig att få bort. Ni som har planer på att sätta en sån tänk över växtplatsen noga, så den kan stå där för all framtid ;). Jag är inte heller nöjd med den japanska pilens placering. Varken stenen eller pilen kommer till sin rätt. Så då är det dags för flytt.

DSC_0037

Så här såg gången på framsidan ut i våras. Redan i höstas hade jag betänkligheter över den. Den kändes för mycket, så i början på sommaren fick den en ansiktslyftning.

DSC_4989

Alla olika stenar försvann och istället blev det makadam över hela ytan. Nu känns den mycket mer inbjudande och lagom. Nu håller jag på att flytta in mer växter i makadamen och här fick …..

DSC_4990

…..pilen sin nya plats. Nyfriserad blev den också 🙂
Hur blir det nu vid stenen utanför växthuset? Det vet jag, men ni får se det längre fram. Nu måste jag först se till att jag får bort all prickklocka.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar