Lite av varje!

DSC_4861

 

Praktbetonika, stachys macrantha, är en växt som jag aldrig har sett i någon plantskola, men som är väl värd att odlas. Den passar i alla lägen, men kräver mycket vatten i full sol. Jag väljer att ha mina i mer skuggigt läge, för att slippa ständig vattning.

   DSC_4888 DSC_4889

Min fina variegerade syren. Den köpte jag, för många år sedan, som en jätteliten planta på en trädgårdsresa. Den har aldrig blommat, så jag vet inte vilken färg den har på blommorna.

DSC_4903 DSC_4905

Ängeln Gabriel med mossrosen “Henry Martin”, som har en underbar doft.

DSC_4887

Många har svårt för riktigt gul/orange blommor, men hur kan man motstå kinesisk smörboll, trollius chinensis. Den trivs allra bäst sol – halvskugga, med lite fuktig jord eller intill en bäck eller damm. Jag har fler plantor i helskugga utan fukt, så det funkar tydligen också. I alla fall för mig 🙂 Det viktiga är att inte tala om för dem att de står fel.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar