Växthuset!

Välkommen in i mitt växthus!

DSC_5080

DSC_5082 DSC_5083

Växthusets primära roll är förstås odling, men det är även en plats för njutning och avkoppling. Accentfärgen är förstås röd, men även svart. Det röda lyser upp och det svarta hjälper till att dämpa det lite grann.
En förändring i år är att jag har tagit bort hyllorna för frösådder.
Blev, enligt mig, betydligt bättre.

DSC_5084  DSC_5087

I år har jag testat att odla svartkålen här inne och det med ett magnifikt resultat. De börjar bli riktiga monster. Vi får se om larverna som brukar komma vid den här tiden hittar in. För första gången har jag testat att odla brysselkål (De står närmast fönstret.) Får se om det hinner bildas några.

DSC_5086 DSC_5089 DSC_5093

Här odlas förstås gurka, vindruvor och tomater.
Gurkan väller nerför muren, eftersom den inte fick någon stöttning i år. Frågan är om vindruvorna och tomaterna hinner mogna denna solfattiga sommar?

DSC_5088

Sorgebarnet, även detta år, är persikan “Frost”. Den mår inte alls bra. Bladen gulnar,  trillar av och är fulla av spinn. Det har även smittat av sig till gurkan intill. Jag misstänker att orsaken är att den har fått för lite vatten ibland. Nästa år hoppas jag att droppbevattningen kan komma igång. Förhoppningsvis kommer den att må bättre då. Om inte för jag be dem på Fagerhult om råd.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Växthuset!

  1. Vilken trevlig blogg jag hamnade på nu! Har scrollat runt och beundrat din trädgård, dammen och växthuset. Ser frodigt och härligt ut. Svartkålen är en av mina favoriter både att äta och utseendemässigt. Snygg tillsammans med det mesta.
    Nu ska jag lägga dig på minnet så jag hittar hit fler gånger.
    Allt gott
    Anette

Lämna ett svar