Lavendelgård!

Äntligen har jag hittat en gemensam nämnare för innergården framför växthuset, lavendel. Jag har aldrig varit någon varm anhängare för lavendel, men de senaste åren har jag fått upp ögonen för den, så nu ska innergården förvandlas till lavendelgården.

DSC_5041 DSC_5045

Nepetan parnissica, är alldeles ljuvlig och högt älskad av fjärilar, men är alldeles för vidlyftig här, så den ska förflyttas till annan plats. Jag trodde jag hade planterat den låga nepetan här, men icke sa nicke. Istället ska det få bli massor av lavendel här. De kommer att vara lite snällare mot rosorna som är planterade här. Just nu försvinner de i alla de lila blommorna.

DSC_5040

Även vid stenen kommer det att bli undervegetation av lavendel. Trädet kommer att bli en dvärgsyren, “Palibin”, med hög stam. Så länge får eukalyptusen stå där.
Troligen kommer jag att ta bort någon sten här och var också för att det verkligen ska bli en lavendelgård.

DSC_5039

Jag har tjuvstartat lite runt magnolian, men de resterande planterar jag till våren. Risken är annars stor att de inte hinner etablera sig ordentligt till vintern och dör.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar