Sensommar/-höstblommande perenner 2!

DSC_5486  DSC_5472

Jag älskar min mörka kärleksört.
Höstflox finns i många färger nuförtiden och är oerhört tacksam. Den blommar länge och de allra flesta har en underbar doft. För att undvika mjöldagg är placeringen viktig. Halvskugga och lite fuktigt är bäst.

DSC_5469 DSC_5464

Blåverbenan “Rosea” blommor med massor av små små blommor. Den finns även i blått och vitt. Den vita har jag ännu inte lyckats få tag i.
Strålrudbeckians blommor lyser upp i höstmörkret.

 DSC_5483

Den absoluta favoriten är nog ändå rosenflockeln. Den börjar blomma på sensommaren och blommar en bra bit in på hösten. Trots att den kan bli uppemot två meter hög om den trivs behöver den inget stöd, eftersom den har kraftiga stjälkar. Den älskas även av fjärilar och humlor.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar