Brysselkål!

Jag har aldrig testat att så brysselkål förut och har heller aldrig sett den i odling, så det var med spänd förväntan jag sådde den förra året. Den försåddes någon gång i april och planterades ut i växthuset i början på juni. Eftersom jag var osäker på hur mycket tid den behövde för att utvecklas valde jag att sätta den där inne.

DSC_5639 DSC_5637 DSC_5638

Jag anade inte hur vacker och tålig den var, men det dröjde länge, länge, innan små, små embryon till brysselkål visade sig. Strax efter jul skördade jag dem.  Jag lämnade kvar en planta för att se hur den skulle klara en hel vinter. Idag ser den ut så här:

DSC_5696 DSC_5697

Inte helt fräsch, men långtifrån död. De små brysselkålen däremot är vid god vigör. De har inte alls tagit skada av den låga temperaturen. Spännande! Den ska få stå kvar, kanske går det att få igång en ny produktion om jag klipper ner den framåt våren?!

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar