Ombyte förnöjer!

DSC_6091

Nu har jag gett upp hoppet om att min bolltjuja ska rätta sig till. Den blev illa åtgången av den hemska våren, (Är det två år sen eller tre år sen?) när mycket av det vintergröna blev illa åtgånget eller till och med dog. Nu har den fått så pass mycket tid på sig att det borde ha gett resultat, men icke. Den är fortfarande lika brun på ena sidan, så nu är det dags för bortgrävning. Vad planterar man då istället? För något måste det ju bli. Det kan juinte vara helt tomt här. Antingen så köper man något eller så ……

DSC_6895

…….. flyttar man något 🙂 Den här gången var det rhododendron “Scarlet Wonder” som fick den stora äran att flytta. Det känns som om hon kommer mer till sin rätt här. Den växter långsamt och blir endast 0,5 m hög.Oftast blir en flytt ett lyft för både plantan och själva platsen. Rhododendron är lätta att flytta, eftersom de har ett grunt rotsystem. Till sällskap har hon fått en liten hosta och i bakgrunden ska klematisen “Jackmanii”  svinga sig upp i stupröret.  Visst kan ni se hur vackert det är tänkt att bli?

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar