Jorden är viktig!

Denna sommar har jag, utan att vara medveten om det, gjort ett experiment för hur viktigt det är att man planterar sina sommarblommor i bra jord.

DSC_7195

I denna urnan  blev jorden från förra året aldrig utbytt, eftersom jag hade så få nya säckar kvar.  Jag var snål med dem och tänkte att det fungerar nog bra ändå, eftersom jag kommer att tillföra näring när jag vattnar.  Men plantorna är taniga och ricinen i mitten har nästan inte vuxit någonting sedan den planterades ut.

 DSC_7175

I järngrytan däremot har ricinen och övriga växter vuxit på bra.
Det märks en tydlig skillnad på ny och gammal jord, så vad lär man sig av detta?
Att alltid plantera växter i krukor i bra jord.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar