Rariteter!

När man har mycket av det mesta i  fråga om perenner tittar man efter det där ovanliga, rariteter, och man är villig att betala flera hundralappar när man trillar över något.
Ja, jag erkänner. Det är jag det i ett nötskal! Hmmmmmm!

DSC_7602 DSC_7603 DSC_7604

DSC_7605

Svart nysrot, Veratrum nigrum! Alltså snacka om  ursnygg! Inte bara blomman utan även bladen. Den känns exotisk. Den betalde jag riktigt mycket för. Men det är glömt när man ser resultatet.

DSC_6958 DSC_7007

Vit och blå hässleklocka, Campanula latifolia, är inte heller fy skam. De flesta av mina ovanliga perenner har jag inte köpt dyrt, utan istället sått. Det är prisvärt och ibland enda sättet att komma över speciella rariteter. Trädgårdsamatörer har ofta ovanliga växter till salu om man besöker deras trädgårdar.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar