Rariteter 5!

DSC_7675

En av mina favoriter inom grässläktet är blåelm, Elymus magellanicus.

DSC_7666  DSC_7667 DSC_7668

Perovskia är en halvbuske med grågröna finflikiga blad som doftar starkt. Den trivs i full sol i torr, väldränerad och ganska mager jord i skyddat läge. Perovskian fryser ofta ner under vintern men kommer igen med nya skott som blommar samma år.

DSC_7673 DSC_7674

Blå axlobelia,  Lobelia siphilitica, var för mig en helt okänd perenn när jag sådde den. Den kändes lite overklig. Kan en lobelia vara perenn? Ja visade det sig. Den överlever år från år och är jättesnygg, men jag har aldrig sett den i odling hos någon annan eller till salu på någon plantskola. Märkligt!

DSC_7670 DSC_7669 DSC_7672

Skobandssolros, Helianthus salicifolius, blommar med gula blommor sent om hösten, men det är endast i södra Sverige som den kan hinna blomma – om hösten är lång och varm. Den är en av mina favoriter, högrest och gracil.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s