Höstarbete!

Jag vet inte vad höstarbete innebär för er. För mig innebär det att jag rättar till, i mina ögon, felaktigheter och gör nytt. Jag klipper inte ner någonting nu på hösten, eftersom risken är stor att det kommer väta in i de avklippta stjälkarna och att de då ruttnar och dör. Gräs är speciellt känsligt för detta. Ytterligare en anledning är att jag tycker det är vackert när fröställningar och stjälkar får stå kvar över vintern. Det blir desto mer jobb på våren, men då är allt trädgårdsarbete underbart.

dsc_7854 dsc_7855

dsc_7856

Det jag däremot gör är att jag gräver upp t.ex. jätteverbenan, krukar upp den och förvarar den i mitt uterum. Den får som små knölar så det går alldeles utmärkt. På det viset får jag stora plantor tidigt på sommaren.

 dsc_7731 dsc_7733

Dahliorna ska förstås också in. Otrolig, och lite otäckt, att de inte har frusit ännu.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s