Pallkragar!

I samarbete med Granngården

Vi är många som har upplevt fördelarna med odling i pallkragar. Mina pallkragar är lite speciella i och med att jag har valt att använda betongringar. Runt dem har jag makadam för att få en ogräsfri och enhetlig yta.  Jag rekommenderar att köpa pallkragar i trä hos Granngården istället, eftersom mina betongringar var svindyra, så de grönsakerna äter vi under andakt 😉  I Granngårdens sortiment hittar ni både rektangulära och runda pallkragar i olika storlekar. Passar alla smaker!

Just nu ligger de i träda och väntar på den annalkande våren och försommaren, då de återigen ska fyllas med allehanda läckerheter. Jag tycker om att även blanda in blommor i ringarna för att få lite mer färg. Det viktiga när man odlar på en begränsad yta är jord och bra gödsel. Jorden måste vara näringsrik och gödslad för att det ska bli något av grönsakerna. Förra årets sommarblommor i en av krukorna bevisar verkligen det.

DSC_7195

I min trädgård har ricinen och tagetesen aldrig varit så taniga. Jag var snål, tyckte den näringsrika jorden minskade katastrofalt i antal, och tog gammal jord istället och tillförde ingen gödsel. Min tanke var att jag kunde tillföra näring när jag vattnade, men det hjälpte inte, så min läxa är att näringsrik jord och gödsel är ett måste för att få bra resultat.

DSC_6908

Staketet kring morötterna, förra sommaren, var effektivt mot marodören Lady, men inte så vackert, så där borde jag försöka hitta något snyggare, möjligtvis finns det något hos Granngården.
I år ska det bli extra roligt med odlingen i mina “pallkragar”, eftersom Alexandra ska vara delaktig. Hennes intresse för egenodlat har vaknat i och med att hon alltmer har fördjupat sig i begreppet hälsa. Vad kan vara mer hälsosamt än att odla själv. Då vet man verkligen vad man stoppar i munnen.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar