Tysklandsresan!

I fredags bar det iväg på den efterlängtade resan till Tyskland. Förutom möjligheten att handla en massa växter såg jag även fram emot att möta den varma våren söderut och visst var det så att våren hade kommit betydligt längre där, men den var långtifrån varm. Den var lika eländigt kall, blåsig, regnig och haglig som här hemma. Brrrrr!

Första stoppet för att handla växter var på Hachmans, där de har specialiserat sig på rhododendron och azaleor. En fantastisk plats att vara på. De hade även en stor visningsträdgård, men den hann vi inte gå i.

IMG_20170421_162812722

Alla magnolior, en del stora som träd, stod i full blom, men var svårt nupna av frosten. Så jättesynd!

Huvudattraktionen  på hela resan, var Kiekebergs växtmarknad, söder om Hamburg.  Där fanns en massa försäljare, ca 100 st. Snacka om att det handlades. Sååå jätteroligt, förutom att jag höll på att frysa ihjäl.
Tur man kunde värma sig med lite starkare drycker 😉

Efter Kiekeberg åkte vi till ytterligare en plantskola med massor av perenner. Jag trodde jag var mätt på handlingen, men så var det inte när man såg priset. Två euro för jättesnygga perenner. Vem kan vara ståndaktig då? Inte jag i alla fall.

IMG_20170423_185038850_HDR

Som sagt en hel del blev växter blev det och även lite från bordershop fanns det plats för.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar