Räddaren!

Mitt uterum räddar mig från desperat kliande fingrar.

När snön ligger djup och minusgraderna regerar kan jag sitta här och köra händerna i jorden. Vilken lycka med smutsiga händer och jord under naglarna. Just nu är det omplantering av tomater som gäller. De såddes vasaloppshelgen.

Mina bänkar i hallen börjar bli fulla. Det är hög tid att få igång växthuset, men ännu är det alldeles för kallt uteför att våga sig på det, trots tillskottsvärme.

Palettbladen ser väldigt lovande ut. Likaså de första paprikorna. Både paprikorna och palettbladen är väldigt känsliga för omkastningar i temperatur, så de hamnar aldrig i växthuset, utan får stanna inne tills det är dags för avhärdning.

IMG_20180330_135743352_HDR

Varje år har jag haft problem med att katterna går upp på bänkarna och fördärvar när de ska lägga sig tillrätta under de värmande lysrören. I år har jag gjort ett försök att avvärja det genom att hänga upp skydd. Ett skydd som stänger ute katterna, men som släpper ut värmen, för det är ljuset jag vill åt, inte värmen, så valet blev spetsgardiner. Allt emellanåt är det någon katt som ninjar sig in, fråga mig inte hur de bär sig år, men det fungerar i alla fall bättre, så de får vara kvar trots att det är väldigt osnyggt.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar