Min älskade spade!

Min norra rabatt har blivit ett riktigt “hie” och behöver grävas om och det gör jag med glädje. Spaden och jorden mellan fingrarna är det som jag längtar efter på vintern.
För många år sedan planterade jag variegerad kirskål här, eftersom jag ville ha något som lyste upp i skuggan. Jag hade hört att den kunde man placera in i rabatten, för den var inte invasiv, men det var den allt, upptäckte jag efter ett par år. Den blev skyndsamt uppgrävd och omplacerad……

….. till en säker plats i rundeln. Den får inte ens blomma, för jag är rädd att den frösår sig. Här är den väldigt snygg och dekorativ och kommer ingenstans.

DSC_8443

Men någon liten bit av roten måste ha blivit kvar och efter många år passar den på att dyka upp igen och börjar ta över rabatten, så jag måste gräva noggrant bland alla rötter och stenar.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar