Visby!

Min käre man och jag har varit i väg på en långweekend i Visby. Kontrasterna mot fastlandet är så stora att det känns som om man är utomlands.

Den storslagna ringmuren gör förstås sitt till, de trånga gränder och de fantastiska rosorna som kan bli flera meter höga. En pärla som man inte får missa är  DBW “De Badande Vännerna” – botaniska trädgården, som har havet som granne..
“Namnet DBadande Vännerna valdes för att man ursprungligen träffades för bad och friluftsaktiviteter i Snäckgärdsviken norr om Visby. Sällskapet skall enligt sina stadgar ”verka något nyttigt för det allmänna”, stödja humanitär och kulturell verksamhet samt främja ett sunt friluftsliv. Även bevarandet av ”Visby stads säregna skönhet och ålderdomliga prägel” är en viktig angelägenhet. Inom dessa områden har DBW i över 200 år på olika sätt bidragit till verksamheter med gotländsk anknytning. Finansieringen av verksamheten och grundplåten till DBW:s idag goda ekonomi lades genom de böter ledamöterna fick betala vid olämpligt prat, sen ankomst och längre anföranden utan tillstånd.”

Det som utmärker den är de långa siktlinjerna, örtagården, de gamla ståtliga träden och den alldeles underbara paviljongen.

Jag är nog en splittrad människa för jag tycker om storståtliga byggnader och de små enkla detaljerna, som en sönderslagen kruka som fått ett nytt liv och den gamla enkla träbänken som andas många förgångna år, men det behöver ju inte vara negativt att uppskatta båda sidorna i livet.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar