“Nya glasögon!”

Varje gång jag är utomlands blir jag så fascinerad av växtligheten. Det som bara är små krukväxter hemma är stora träd vid medelhavet.

Vårt hotell på Cypern hade ett fantastisk lummigt och snyggt poolområde. Träden bestod  av palmer, benjaminfikus, vanlig fikus och hortensior. Många av dem var formklippta. Den ena fikusen var gigantisk och med ett stort hål i mitten.  Formklippta hortensior har jag aldrig sett förut. Så fascinerande.

Jag hittade en liten fin trädgård utanför hotellområdet., som troligtvis tillhörde en privatperson.

 Hur kan det blomma mitt i sanden? En härlig kombination av pelargon och bananplantor. Känns genuint svenskt med en touch av medelhavet 🙂 En liggande kruka står numera på min önskelista.

Ha det bäst!

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar