Avskalad!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det är livsfarligt att börja såga i buskar och träd. Jag kan inte sluta! Nu har det hänt igen 🙂

Den gamla rhododendron på framsidan ska ingå i den nya projektet. Många grenar i den är inte längre så vackra efter den hemska vårvintern när så mycket vintergrönt dog, så här behövdes det göras något och jag var inte sugen på att såga ner den helt och låta den börja om, eftersom den är en av de få växterna som finns kvar av de ursprungliga som fanns här när vi flyttade in för trettio år sedan, så fram med sågen.

Snacka om att bli avskalad ordentligt, men tro´t om ni  vill, men jag är nöjd, för jag har en plan. Planen är att stammarna ska synas och över dem ska bladen, och blommorna på våren, sväva. Under den ska jag plantera murgröna som ska klä in grenarna och göra dem vintergröna även under vinterhalvåret. Ska bli väldigt spännande och se hur den reagerar på behandlingen. Får den en chock och faller ner död eller blir den lika vital som en ungdom?

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar