Nästan klart!

Jag har för länge sedan upptäckt hur arbetsbesparande det är med ordentliga kanter till alla rabatter. Kanter som det går att köra gräsklipparen på eller alldeles bredvid. En gräskant måste kantskäras med jämna mellanrum för att se snygg ut och ändå köras med grästrimmer runt om. Alldeles för mycket arbete, även om det är väldigt snyggt när den sköts ordentligt.

 

Alltså ska gräset utanför stenarna grävas upp ca 15 cm. Grässvålen slänger jag inte bara hur som helst, utan den lägger jag upp och ner i nya rabatter. Ovanpå lägger jag tidningar och sedan jord, allt för att mildra den ständiga jordbristen och ta tillvara näringen i den, så småningom, nedbrutna svålen.

 

I “vallgraven” har jag hällt i cement och sedan tryckt i stenar för att det ska hända lite.

På översta bilden ser ni gången, skifferstenen, som ska gå över rabatten, över makadamgången och över ytterligare en rabatt, till andra sidan gräsmattan. Den ska leda den, eventuellt,  nya familjemedlemmen från den ena gräsmattan till den andra.
En robotgräsklippare menar jag så klart.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar