Ett Gott Nytt År …..

…….önskar jag er alla.

Min första dag på det nya året har jag tillbringat i trädgården. Första etappen i projektet, förändring av framsidan, är i stort sett klart. Det enda som återstår är gången som ska leda vidare till etapp två, men den får jag göra till våren, eftersom det är växter som är i vägen och de vill jag inte gräva upp nu.

Etapp två består av andra sidan av framsidan och ska ha ungefär samma tema som på etapp ett. Det första momentet består av att göra gräsmattan cirkelrund. Det enklaste sättet att få den det är att mäta ut mitten, slå ner en pinne, som man sedan trär ett snöre på och sedan cirkulerar man runt den och simsalabim så får man en perfekt cirkel. Trodde jag, ja! I teorin är det så enkelt, men inte i min verklighet så klart. Bokhäcken som har stått där i många år och är så viktig för trädgårdens struktur är förstås inte planterad i en cirkelrund båge. Hur gör jag då? Ja det tåls att tänka på ett tag….. för en cirkelrund gräsmatta är prio ett. Där ska ögat få vila.

Mellan etapp ett och två finns det en gång som förstås måste göras om också. En slags mellanetapp. Ingången ska inte längre bestå av kurvor och småsten utan utav…..

…… en rak gång med kanter av upprest natursten. Ytterligare detaljer i den kommer att tillkomma, men det kommer att få vänta ett tag.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar