Liljor!

Jag bara älskar liljor, för att de är så ståtliga och blommar länge, när man som jag helst placerar dem i halvskugga/skugga. Dessutom doftar de flesta alldeles, alldeles ljuvligt. Jag köper alltid några nya vare vår. Bulbs.se har riktigt bra lökar, stora och fina. De planterar jag i krukor och har i växthuset tills de har vuxit upp lite grann. Det ger dem en bra start på livet.

Det värsta är att det inte bara jag är jag som älskar liljor. De förhatliga små röda liljeskalbaggarna gör tyvärr det också och kan äta upp plantorna helt och hållet. Klarar man av att hålla dem stången på våren brukar det gå bra för då hinner de inte lägga ägg och föröka sig än mer. Hos mig vinner de kampen på en del liljor och andra lyckas jag med att hålla undan dem. Vad kan det bero på? Kan det vara så att jag har lite för mycket? Jag brukar undra om de verkligen gör någon nytta i naturen? Troligtvis inte! De är bara skapade för att ställa till med besvär.

Ha det bäst!

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar