Varför börja blogga?

Jag som knappt läst en blogg, ska nu börja blogga själv. Varför detta ryck? Jo, jag ville ha medlidande. Att alla som ev skulle gå in här skulle tycka synd om mig.

På senhösten (alldeles för sent) började jag med att riva upp hela mitt dammsystem, bestående av två dammar med en 33 m lång bäck som rinner mellan dem. År 2000 påbörjades den ursprungliga. Underlaget var dammduk, som nu hade börjat att läcka. Bäcken har krånglat nästan hela tiden i skarvarna, men nu läckte även den stora dammen. Det var alltså dags!!

Så här såg den stora dammen ut förut.

I ur och skur, i lera o snö, har jag stressat, rivit, slitit, grävt och kärrat. En kamp mot klockan och veckorna, som rullade på alldeles för snabbt.( Jag ville verkligen gjuta den, före vintern. Våren går alldeles för snabbt för att hinna med gjutning.) Då hade jag verkligen behövt någon som tyckte synd om mig. Barnen tyckte; skyll dig själv och mannen sa inte så mycket.

Veckan före gjutningen var en man från betongföretaget ute och tittade på spektaklet. Han kliade sig på hakan och ruskade lite på huvudet. Han såg inte så optimistiskt ut!!
Men sagt och gjort den 8 november var den stora dagen. Den stora betongbilen ockuperade hela vår väg, så  den  stackars skolbussen var tvungen att vända och köra en annan väg.Vi var tvungna att pumpa ut betongen. Det svåra var att få rätt konsistens på den. Den fick inte vara för hård, för då gick det inte att pumpa ut den och den fick inte vara för lös, eftersom dammen har ganska branta slänter. Då skulle den bara glida ner till botten.Jag trodde inte det var sant!! Allt fungerade helt makalöst bra. Konsistensen var perfekt och regnet upphörde i samma ögonblick pumpen vecklades ut!!

Här är det bäcken som putsas av min käre man , Anders.

Här är två av mina andra “slavar”.
Grannen Nils skötte röret och min käre pappa höll i spaden.

Här är den stora dammen färdig! Den är lite större än tidigare och även djupare.

Här är en del av bäcken, som här är övertäckt av en isolerduk.

Dagen efter var det minusgrader och på söndagen kom snön som fortfarande ligger. Snacka om flyt!! Vi hann aldrig fylla i vattnet och se det färdiga resultatet, så det är med stor spänning som vi inväntar våren.
Det ska bli såååå roligt att göra i ordning allt runt omkring. Nästan allt är uppgrävt och jordslaget i trädgårdslanden, så det blir mycket jobb. Men det är sådant jobb, som jag älskar. Hoppas att våren blir tidig!!

 

Det här inlägget postades i Ombyggnadsarbeten. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar