Inflyttningsdags!

Idag fick jag en chock när jag vaknade. Jag glömde att kolla temperaturen innan jag lade mig. Nu var hela marken var vit och jag hade inte plockat in en enda växt! Jag vet inte hur många minus det var, men som tur verkar det har gått bra.
Idag fick jag i varje fall bråttom att flytta in dem.

Hela golvet är fullt av en massa växter. Jag har en eukalyptus som jag har sått upp från frön. Den är två år nu. På Öland hittade jag ett Tea tree. Det är från den man utvinner tea tree oljan som ska vara bra för allt. Jag vet inte, för jag har aldrig testat.
Fuchsior har jag förstås i några olika sorter. Fikonträd, dracena, agave, citronverbena, ananassalvia, (doftar helt underbart) en slags palm, kinesisk sekvoja, ett par olika törel, hortensior, en jättemalva, helichrysum (Ja den går att övervintra. Till våren tar jag massor av sticklingar av den.), margueriter, olivträdet (förstås), blomster lönn osv. osv.
I uterummet måste jag ha koll.
Tittar solen fram kan det bli mycket varmt där inne. Då får jag inte missa någon vattning.

Mina älskade trädtaklökar har jag förstås också. Den röda sorten, Aeonium arboreum F. “Atropurpureum”, köpte jag på en nedgången plantskola i Båstad. I krukan fanns det tre st plantor. Den kostade 30 kr. De skulle bara vetat att jag gärna hade betalat 200kr/st.
Ett jättefynd!!!
Den gröna, Aeonium aboreum, köpte jag hos en privatperson på förra årets sommarresa för en billig peng. Den ursprungliga har vuxit mycket i år. I våras hade den många små rosetter, som skolades om. Den lilla är en av dem.Afrikas blå lilja och mina klöver förvarar jag i det gamla mjölkrummet i ladugården. Här behövs i princip inte någon pass alls. Någon vattning framåt våren kanske.
Så här säger jag natti – natti.

Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar